Time out project

(Vanaf september 2022)

Steeds meer en meer kinderen hebben last van de toenemende druk binnen onze maatschappij. Een gevolg hiervan kan zijn dat ze reeds op jonge leeftijd al schoolmoe zijn of nood hebben aan een pauze. Soms kan het ook zijn dat er een doorverwijzing is naar een school waar op dit moment nog geen plaats is en het op de huidige school niet langer houdbaar is.

Daarom bieden wij deze kinderen een adempauze aan bij ons op de zorgboerderij. Iedere namiddag (uitgezonderd woensdag) zijn de kids hier welkom. Hier ligt het accent niet op schoolse vaardigheden maar net wel op rust en ontspanning met of zonder onze dieren. We stimuleren de talenten en hanteren een positieve aanpak. Ook werken we rond sociale vaardigheden en emotieregulatie.

We werken in een kleine groep, maximum 8 kinderen per week. Onze doelgroep zijn schoolgaande kinderen vanaf 5 jaar. Aangezien we zowel individueel coachen als groepsdynamiek stimulerend werken is het belangrijk dat de groep ongewijzigd blijft. Vandaar dat inschrijven enkel mogelijk is per week. Het kind mag uiteraard meerdere weken komen.

Uiteraard volgen we ook de re-integratie naar school toe op indien gewenst door de ouders. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is, zowel bij het kind als op school, om dit te laten werken. Een kind dat uit ons project komt heeft nood aan een stabiele en veilige schoolomgeving. We staan dan ook in nauw contact met de leerkrachten en staan steeds open voor vragen en suggesties.

Aangezien wij een privé-intitiatief zijn en dus geen subsidies krijgen vragen wij 50 euro/ dagdeel. Voor 4 namiddagen van 13 uur tot 15.30 uur ( uitgezonderd woensdag) komt dit dus op 200 EUR. De betaling gebeurt via overschrijving vóór de aanvang van de week.

Voorafgaand vindt er steeds een intakegesprek plaats om de noden van het kind te bespreken. Op het einde van het traject is er nog een eindgesprek, eventueel met school en CLB. Voor deze gesprekken wordt 50 euro aangerekend.

september 2022
ma di wo do vr za zo
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012